Ez a karkötő megmondja, mennyire vagy részeg és mikorra józanodsz ki
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Íme a karkötő, ami legalább olyan hatékony, mint a szonda.

Nagy népszerűségnek örvendenek manapság az aktivitásmérő-, vagyis fitneszkarkötők. Kábé mindegyik ugyanazt tudja: méri a pulzusod, hogy hány lépést és kilométert tettél meg, mennyi kalóriát égettél el és még azt is nézi, hogy hogy aludtál.

A Milo Sensor karkötője, a Proof viszont ennél sokkal, de sokkal hasznosabb funkcióval van ellátva, elektorkémikus szenzorával képes megmérni a bőrödön keresztül a véralkoholszintedet, és még azt is megmondja, mennyire leszel részeg az este folyamán, és mikorra fogsz kijózanodni.

Az eredményt a telefonodra letöltött alkalmazáson nézheted meg. Az appban beállíthatod, hogy jelezzen, ha elértél egy adott alkoholszintet, illetve, ha már újra vezetőképes vagy, sőt még a barátaid/ismerőseid/meghívott partnereid aljasodását véralkoholszintjét is nyomon követheted.

A karkötő négynapos 0-24-es partizást bír ki egy töltéssel, viszont a mérést végező patronokat 12 óra után érdemes kicserélni a vizsgálat pontossága miatt.

A gyártás még nem indult el (egyelőre az ahhoz szükséges tőkét gyűjtögetik), de várhatóan 100-150 dollár, vagyis 28-42 ezer forint előrendelési áron hoznak majd forgalomba.

(Forrás+fotó: techcrunch.com ; milosensor.com ; Mashable)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.