Itt a gép, ami tízszer erősebbé teszi az embert
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Persze eddig is voltak gépek, amelyek tízszer erősebbé tudtak tenni - ha eleget gyúrtál rajtuk, de olyan, amihez a kisujjadat sem kellett megmozdítanod, és mégis erősebb lettél tőle, mint Schwarzenegger, eddig legfeljebb sci-fikben bukkant fel.

A Robo-Mate egy exoskeleton, vagyis egy ahhoz hasonló szerkezet, mint amivel Matt Damon is csapatta az Elysiumban, és célját tekintve sincs nagy különbség, hiszen a fejlesztő Fraunhofer IAO elképzelései szerint a gép elsősorban a nehéz fikiai munkát végző embereknek fog minőségi változást hozni az életébe.

A változás pedig szembetűnő lesz, hiszen a lábat, hátat és kart is erősítő szerkezettel nem csak tízszer annyit tudsz megemelni, mint normálisan, de tízszer könnyebbnek is érzed vele a dolgokat.

Sajnos egyelőre csak egy prototípus van belőle, de a németek 2016-ig szeretnének egy piacra dobható prototípussal is előállni, amit a fizikai munkásokon kívül azért mi is nagyon tudnánk értékelni, mondjuk amikor péntek este egyszerre próbálunk meg nyolc korsó sört kiegyensúlyozni a pulttól az asztalunkhoz.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.