Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2018 őszén a technológia iránt érdeklődők tűkön ülve várták, hogy vajon a Samsungnak vagy a Huaweinek sikerül előbb piacra lépnie egy hajlítható telefonnal. Aztán mindenki meglepetésére a semmiből jött egy tök ismeretlen gyártó, a kínai Royole, és a Flexpaijal beelőzték a nagy cégeket.

Az első hajlítható telefon ennek megfelelően olyan lett, amilyen, személyes tapasztalataink szerint tabletként korlátozottan, telefonként pedig alig-alig használható. A Royole-nak tehát volt mit csiszolni a telefonon, amit a néhány napja bemutatott Flexpai 2-vel meg is tettek.

A koncepció radikálisan nem változott, hiszen a Flexpai 2-nél az elődjéhez hasonlóan az egy nagy, táblagép méretű kijelző hajlítható össze két kisebb kijelzővé. A telefon képernyője kihajtogatva 7,8 colos és Full HD+ (1920x1440 pixeles) felbontású, míg összecsukva 5,5 colos, ám a Huawei Mate Xs-sel ellentétben nem igazán okostelefonszerű, inkább négyzet alakja van.

Ez valószínűleg nem kedvez az egykezes használatnak, bár az is igaz, hogy a Flexpai 2 az új zsanérnak köszönhetően sokkal jobban összecsukódik, mint az első verzió, amin összecsukva egy hatalmas hézagot láthattunk.

A Royole a kamerarendszert is jelentősen kipofozta, ami a Flexpai esetében négy lencséből áll. A telefonban a 64 megapixeles főkamera mellett találunk egy 16 megapixeles nagy látószögű kamerát, egy 8 megapixeles telefotó lencsét valamint egy 32 megapixeles objektívet, ami kifejezetten portréfotók készítésére szolgál.

A Royole számos funkciót átvett a Huaweitől és a Samsungtól, ilyen például, hogy fotó készítése közben a kijelző másik oldalán a fotóalany is láthatja a képet. Ahogy az ma már elvárható, a telefon 5G-s adatkapcsolattal és 8 valamint 12 GB RAM-mal érkezik, viszont meglepő, hogy a legújabb Snapdragon 865+ proci helyett csak sima Snapdragon 865 van benne.

A GSM Arena információi szerint a Flexpai szeptember 25-től lesz megrendelhető a gyártó weboldaláról 9988 jüanért, ami 456 ezer forintnak  felel meg, bár mi egyelőre nem találtuk nyomát, hogy a telefon rendelhető lenne.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.