A Las Vegas-i Sapphire night club időben kapcsolt. Ha már minden évben ott rendezik meg a világ egyik legnagyobb tech-eseményét, akkor miért ne léphetnének elő a robot rúdtáncosok ötletével?

De tényleg, miért ne? Az utóbbi hónapokban egyébként is egyre többször lehet hallani arról, hogy elkerülhetetlenül közeledik a szexrobotok ideje, és ebben a folyamatban a robotizált stripperek megjelenése lehet az első logikus lépés. A Sapphire számára azonban a megvalósítás már egyáltalán nem volt olyan egyszerű, hiszen a nagyobb, a robotgyártásban már tapasztaltabb gyártóktól nyilván nem rendelhettek ilyesmit. Fura lenne például a Sony-tól, ha a legújabb robotkutya mellé még egy vetkőző robotnénit is el akarna sütni apucinak.

Felkeresték hát a brit Giles Walkert, aki művész, és egy ideje már haknizik két, a hasonló igények kielégítésére épített robottáncossal. Az 50 éves Walkernek hét évvel ezelőtt jutott eszébe, hogy építeni kellene egy rúdtáncos robotot, amikor Londonban elkezdtek gombamód megszaporodni a térfigyelő kamerák. Alapvetően azért fogott bele a projektbe, mert érzékeltetni szerette volna a kukkolás okozta szexuális izgalom abszurditását. Hogy egyértelmű legyen a párhuzam, a robotoknak nem arcot csinált, hanem egy-egy térfigyelő kamerát rakott a nyakukra.

A Sapphire meglehetősen nagy feneket kerített a dolognak. Még egy egész sajtóeseményt is szervezett, melyen igazi hús-vér táncosnők leplezték le a vonagló automatákat.

Először mutatjuk a hivatalos PR-filmecskét, mert abban legalább van némi szabad emberi bőrfelület...

...most pedig a nagy leleplezést az említett sajtóeseményen:

Nos, ha night clubba támadna kedvünk menni, mi egy kicsit zokon vennénk, ha valódi showműsor helyett két darab, monoton seggrázásra programozott, kamerafejű géppel szúrnák ki a szemünket. Ezért a mutatványért még két kisüveges sörre sem állnánk meg a pult mellett.

A Sapphire mediahackje mindenesetre bevált, hiszen minden fontosabb techmagazin, ha csak említés szintjén is, de foglalkozott a géptáncosokkal. Ha szórakoztatásra ezek az automaták nem is alkalmasak, arra teljesen jók, hogy az ember elgondolkozzon egy kicsit, vajon milyen lesz, amikor a robotika tényleg betör a hálószobába.

És ezt olvastad már?
Visszatér mindenki kedvenc zenelejátszója, de kicsit másképp