A Samsung váratlanul bemutatta a saját kiterjesztettvalóság-szemüvegét
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Eddig csak a szabadalmi bejegyzés alapján lehetett tudni, hogy a Samsung saját AR-szemüveget fejleszt, de a Las Vegas-i CES-en tartott bemutatójukon egyszer csak előkerült a rejtélyes szemüveg.

A legmeglepőbb, hogy a hivatalosan még be sem jelentett szemüveget valójában most sem jelentették be, hanem a GEMS demójuk alatt egyszer csak megjelent benne a Samsung képviselője a színpadon, és a legnagyobb természetességgel elkezdett beszélgetni a virtuális, holografikus trénerével.

Ennek megfelelően nem sokat tudunk róla, hogy pontosan hogy működik az egyelőre prototípus-fázisban levő szemüveg, de ránézésre inkább a Magic Leapre hasonlít, mint a Microsoft Hololensre. A szabadalom alapján annyit lehet tudni, hogy a szemüvegben két külön kijelző van és mostmár azt is tudjuk, hogy a szemüveg vezeték nélkül kapcsolódik más eszközökhöz, például a Samsung exoskeletonjához.

A Samsungnak amúgy nem ez volt az egyetlen meglepő bejelentése a CES-en, hiszen a keynote-on mutatták be a Ballie nevű "élettárs-robotot" is, ami nem csak felismeri és követi a gazdáját, de arra is képes, hogy irányítsa a lakás okosotthon-eszközeit.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.