Hatalmas kijelző, nem annyira hatalmas teljesítmény – röviden így tudnánk összefoglalni a Samsung Galaxy Grand 2-t, ami azért sokat izmosodott az elődjéhez képest.

Kezdjük a lényeggel: a tavaly decemberben bemutatott Grand ötcolos kijelzője helyett a Grand 2-ben már egy 5,25 colos képernyőt találunk, amely 1280x720 pixelt képes megjeleníteni, 280 ppi-s pixelsűrűséggel. Nem esünk tőle hanyatt, de ennél jobb felbontásnak nem is igazán lett volna értelme, hiszen nagyjából ez az a szint, amivel a négymagos, 1,2 Ghz-es proci még gond nélkül megbirkózik.

A Grand 2 konfigurációjának többi eleme is szépen alkalmazkodik a felső-középkategória elvárásaihoz, így 1,5 GB RAM-ot és 8 GB belső memóriát találunk benne, amely microSD-vel 64 GB-ig bővíthető. A kamera nem változott (8 megapixel, LED-es villanó, autofókusz), a jelentősen nagyobb, 2600 mAh-os akksinak köszönhetően viszont a beszélgetési idő 17 órára emelkedett az eddigi tízről.

Mi egyelőre nem érezzük igazán szükségét, de egy ilyen szintű készüléknél mégis szokatlan az LTE-támogatás hiánya, amelyből arra következtetünk, hogy a Samsung mindenáron megpróbálta elfogadható szinten tartani a telefon árát, így elképzelhető, hogy a Grand 2 a kijelző mérete mellett az árával is kitűnik majd a versenytársak közül.

És ezt olvastad már?
Egy professzor elárulta, mi az egyetlen dolog, amit semmiképp se csinálj aszteroidabecsapódáskor