Ez ám a meglepetés: a hírek szerint a Samsung már a januári CES-en megvillantja a legújabb csúcskészülékét, és már arról is van néhány infó, hogy mire számíthatunk.

Nagyobb összegben azért nem fogadnánk rá, hogy tényleg így lesz, hiszen az elmúlt években számtalanszor felröppent olyan pletyka, hogy a Samsung a Las Vegas-i szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatja meg a legújabb Galaxy S-t, és az ilyen hírek eddig mindig kamunak bizonyultak. Ami miatt mégis írunk róla, hogy az információ forrása nem más, mint Evan Blass, akinek maguk a gyártók szokták passzolni az infót (vagy ha nem, akkor van egy láthatatlanná tevő köpenye, amivel olyan helyekre tud besurranni, ahova más nem).

Blass szerint pedig a Samsung valamilyen formában már a CES-en megmutatja (vagy legalábbis ízelítőt ad) a Galaxy S9-ből és S9 Plus-ból, amiről nagyjából a következőket lehet tudni:

  • Az új telefont a legújabb Snapdragon 845 proci fogja hajtani (Európában és Ázisában pedig minden bizonnyal egy hasonló teljesítményű Exynos-proci), ami az első 7nm-es technológiával készülő processzor lehet
  • A nagyobb S9+ az eddigi 4 helyett 6 GB RAM-ot kap
  • Az ujjlenyomat-olvasó a kamera mellől átkerül a kamera alá, így nem fogjuk összetaperolni a lencsét
  • A telefon jó minőségű AKG sztereó hangszórókkal érkezik
  • És a telót valódi számítógéppé alakító DEX-dokkoló is kap egy új, fejlettebb verziót

Ezek egyelőre nem olyan hírek, amitől kedvünk lenne azonnal bedobni fél doboz Xanaxot, de az is biztos, hogy az S9 nem csupán ennyiben fog különbözni az elődjétől. Az például biztosra vehető, hogy az S-széria is megkapja a Note 8-ban már látott, kiváló duál kamerát, és könnyen lehet, hogy a kijelzőn is csiszolnak valamennyit, szóval bármikor is mutatják be, az biztos, hogy érdemes lesz rá várni.

És ezt olvastad már?
Itt ellenőrizheted, hogy érintett vagy-e az OpenSubtitles több millió felhasználóját érintő adatszivárogtatásban