Ez az űrkapszula olyan, mintha egy sárkány felvinne minket az űrbe
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Legalábbis ezt mondta a SpaceX japán asztronautája, Nogucsi Szóicsi.

Magyar idő szerint november 16-án éjjel a SpaceX Dragon Crew fedélzetén négy asztronautát lőttek ki az űrbe, hogy 27 órával később sikeresen dokkoljanak a Nemzetközi Űrállomáson.

A négy űrhajós között volt az 55 éves veterán japán asztronauta, Nogucsi Szóicsi is, akivel interjút is készítettek még a Dragon Crew fedélzetén. Szóicsi az első űrsétáját 2005-ben tette meg, azóta pedig számos alkalommal járt a világűrben, nagy tapasztalattal rendelkezik, több missziót biztosított specialistaként. Az interjú egyik apropója az volt, hogy az űrhajós utazott már a szovjet gyártású Szojuzzal, az amerikai Space Shuttle űrsiklóval és most a SpaceX Dragonjával is.

A japán asztronauta szerint a Dragon tényleg olyan, mint egy sárkány (a dragon angolul sárkányt jelent) ami felviszi az embert a világűrbe. Szóicsi egy űrhajós szakzsargonnal élve azt mondta, hogy az eszközön azt lehet érezni, hogy "nagyon menni akar az űrbe". A Dragon egyik pilótája egyébként az a Victor Glover volt, akinek ez volt élete első űrrepülése. Glover elmondása szerint sok képet és videót lehet látni arról, hogy néz ki a Föld, mikor először felbukkan az űrsikló ablakában, de a látvány valójában leírhatatlan

Futurism

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.