Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egy kis Huawei, egy kis Samsung – röviden így lehetne összefoglalni, hogyan képzeli el Hasan Kaymak dizájner az ősszel érkező következő iPhone-t, amit részben az eddigi pletykákra, részben pedig a saját fantáziájára támaszkodva tervezett meg.

Az biztos, hogy ha tényleg ilyen lenne az iPhone XI (amíg nem tudjuk meg a nevét, a biztonság kedvéért így fogjuk hívni), senki sem mondhatná rá, hogy uncsi, hiszen a telefonon jó néhány változás megfigyelhető az XS-hez képest.

  • Az iPhone 6 óta használt lekerekített oldalak helyett visszatér a klasszikus iPhone-okra jellemző szögletesebb dizájn.
  • Elöl a Samsung Galaxy S10 Plushoz hasonló kameralyuk látható, csak éppen nem a kijelző oldalán, hanem középen, ahol eddig a notch volt.
  • Hátul pedig a Mate 20 Próhoz hasonló, négyzetes kameraelrendezés.

A három jóslatból ez utóbbi tűnik a leghihetőbbnek, ugyanis az szinte biztos, hogy a következő iPhone legpengébb változata már három hátlapi kamerával érkezik, és több forrás is úgy tudja, hogy ilyen elrendezésre kell számítani. Sokkal kevésbé tűnik valószínűnek a kameralyuk, amit a Samsungon kívül egyelőre senki sem használ a csúcstelefonjainál, ráadásul ez azt jelentené, hogy az Apple-nek minden bizonnyal le kéne mondania a Face ID-hez használt szenzorokról. Persze lehetséges, hogy a következő iPhone már kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval érkezik, de amilyen megfontoltan építi be mostanában a telefonjaiba az Apple a technológiai újításokat, mi erre egyáltalán nem vennénk mérget.

A videó egyes részein azért látszik, hogy Kaymak igencsak szabadjára engedte a fantáziáját: a kijelző felbontását például 3080x1440 pixelesre húzta, és a 100 wattos gyorstöltő is igencsak nagy ugrás lenne a jelenlegi iPhone 15 wattos töltője után - pláne, hogy a jelenlegi leggyorsabb töltővel rendelkező Huawei Mate 20-at és P30-at is csak 40 wattal lehet töltögetni. Igaz, a Xiaomi éppen nemrég mutatott be egy 100 wattos gyorstöltési technológiát, szóval bármi megtörténhet.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.