Így lesz az állómunkából ülőmunka, vagy valami hasonló.

Ígérjük, többet nem használunk magyar kifejezést a Chairless chairre, inkább elmondjuk gyorsan, mi ez: a Sapetti nevű svájci stúdió találta fel, hogy azoknak se kelljen egész nap állniuk, akiknek a munkájuk miatt amúgy kell.

Ilyenek például a gyári munkások, akiknek pont annyi mozgást kell végezniük, hogy egy szék akadályozza őket ebben. A Chairless chair egy, a lábak hátsó részére erősíthető külső váz, amely nem gátolja a mozgást, amikor viszont a munkás rogyaszt egy kicsit, rögtön átveszi a terhelést.

A szék a szintén svájci Noonee számára készült, hogy a munkavállalóik jobb ergonómiai feltételek között dolgozhassanak, ami mögött persze nem titkolt szempont az sem, hogy így kevesebbet lesznek betegek, és nem kell előbb nyugdíjazni őket.

Két év alatt fejlesztették ki az elsőre kicsit furán kinéző szerkezetet, szorosan együttműködve több autógyártóval, ahol tipikusan állómunka folyik a szerelőszalagok mellett. A Chairless chair természetesen a munkás testméretére szabható, és a munkavédelmi cipőkhöz is illeszkedik.

És ezt olvastad már?
Egy új sziget emelkedett ki a Csendes-óceánból, mindössze 11 óra alatt