Na ilyen telefont még tuti nem láttál - mondhatnánk az LG G8X Thinq-re, ha a ZTE évekkel ezelőtt nem mutatott volna be egy nagyon hasonló készüléket. AZ LG két kijelzős telefonja ennek ellenére is az egyik legérdekesebb mobil volt az idei IFA-n.

A G8X gyakorlatilag a februárban bemutatott G8 és V50 szerelemgyereke, vagyis olyan, mintha az előbbi telefonra felcsattintottak volna egy második kijelzőt. Ez elsőre kicsit bénának tűnik a hajlítható telefonok idejében, de az LG megoldásának is megvannak a maga előnyei.

Az egyik, hogy a G8X a Huawei Mate X-től vagy a Samsung Galaxy Foldtól eltérően halandó ember számára is értelmezhető árú telefon lesz - bár erről pontos információkat még nem közölt az LG, de a V50 950 eurós ára alapján nagyjából egy normál csúcstelefon árazására számíthatunk.

A másik, hogy a dupla kijelző bizonyos helyzetekben pont ugyanolyan jól, sőt, talán jobban használható, mint egy hajlítható. Például az alsó kijelzőre kitehetünk egy teljes kijelzős billentyűzetet, így sokkal kényelmesebben gépelhetünk, mint egy normál telefonon. De az sem rossz, hogy ha fotózunk, a másik kijelzőn rögtön megjelenik a készített kép. Persze azt is megtehetjük, hogy a két kijelzőt egyesítjük, így gyakorlatilag egy tablet méretű képernyőt kapunk, csak hát ugye ilyenkor középen van egy csúnya elválasztó vonal.

A G8X kicsit a 2000-es évek Nokia Communicatoraira emlékeztet, csak persze azoknál jóval kényelmesebben használható. Azért így is elég vaskos darab, vagyis feltehetőleg főleg azok fognak lelkesedni érte, akik sokat dolgoznak a telefonjukon - nekik viszont a G8X igazi dealbreaker lehet.

Hogy az LG készüléke csúcskategóriás telefonként mennyire állja meg a helyét, azt ennyi alapján még korai lenne megmondani. Az biztos, hogy a 16+12 megapixeles hátlapi duál kamera nem tűnik annyira nagy eresztésnek, viszont LG telefonok közül elsőként a G8X már kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval érkezik. A 4000 mAh-os akksi is elég tekintélyes, bár jó kérdés, hogy két kijelzőnél ez mire lesz elég.

És ezt olvastad már?
Nők, akik megváltoztatták az informatikát