Szerinted valóság vagy videójáték ez a különleges éjjellátó?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Eléggé meg fogsz lepődni.

Bemutatták az Egyesült Államok hadseregének legmodernebb éjjellátó-eszközét. Az eredeti, legelső night vision szemüvegek általában zavaros, kásás, zöld színű képet adtak a most bemutatott sci-fi-szerű technológiához képest.

Az egész tényleg úgy néz ki, mint egy videójáték, pedig ez nagyon is a valóság,  a Lancer Brigade a Twitteren meg is osztott egy videót, amin látszik, mit lát az új típusú éjjellátó viselője.

Az éjjellátókat 1930 óta használják a katonai erők, hogy rossz fényviszonyok között is megfelelően tudjanak tájékozódni. A hagyományos éjjellátó-technológia alapja a rossz fényviszonyok feljavításán alapul. A szemüvegek a kevés fényt egy fotókatódon vezették át, a folyamat során a fotonokat elektronokká alakították, ezt hívják fotoelektron-sokszorozó technikának.

Forrás: Wikiépdia.

Az éjjellátók nem véletlenül használják a zöld különböző árnyalatait, tesztek szerint az emberi szem ezt az színt képes a legjobban felismerni és megkülönböztetni egymástól. Az új, most bemutatott technológia érdekes módon zöld helyett fehér foszforcsöveket használ, mert a hadsereg által megbízott fejlesztők szerint az éles, kontrasztos képet gyorsabban tudja az emberi szem feldolgozni. Az új, fehér csöves éjjellátók képesek elkülöníteni az emberek és a fegyverek körvonalait a sötét háttértől, mint ahogy azt a fenti videón is látható.

The Verge; kiemelt kép: Lancer Brigade

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.