Robbanás történt az egyik titkos szibériai laborban, ahol halálos vírusokon kísérleteztek

Robbanás történt hétfőn az egyik titkos orosz kutatóintézetben, amelynek következtében 13 tűzoltóautót és 38 tűzoltót rendeltek ki a helyszínre.

Ez már önmagában is rossz hír, az pedig csak hab a tortán, hogy a szibériai létesítmény a bolygó egyik legnagyobb víruslaborja, így többek között Ebola- és Hepatitisz-vírusok, HIV-vírus, a fekete himlőt terjesztő vírus, a Poxvirus variolae, valamint a lépfene okozója, a Bacillus anthracis is megtalálható (volt) ott. A laborban főként vakcinák előállításán kísérleteztek, ugyanakkor

Mi csak annyit mondanánk: az oroszok folyton nyugtatgatnak mindenkit, amikor hasonló gebasz van náluk. A végén meg olykor kiderül, hogy kissé túl optimistán álltak hozzá az okozott veszély megbecsléséhez. Két éve például egy radioaktív felhő vonult végig Európa fölött egy nukleáris baleset következtében, nemrég pedig egy elfuserált fegyverkísérlet miatt nőtt meg a radioaktív sugárzás értéke a Észak-Oroszországban. A jelenlegi eset kivizsgálása egyébként jelenleg is zajlik, nem tudni ugyanis, hogy miképp ütött ki tűz a negyedik emeleten.

Témába vág:

(forrás: HVG, The Guardian)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon