A techvilágban több gyártó kötelezi el magát valamilyen felhasználói célcsoport mellett, a Huawei azonban úgy tervezte meg laptopcsaládját, hogy az eszközök között mindenki találjon magának tökéletesen megfelelőt.

A 2020-as év rendesen felforgatta az életünket. Az irodák otthonra költöztek, ahogy az iskolák helyét is átvette a távoktatás. Az előrejelzések alapján ez a helyzet még idén is folytatódik, de a távmunka vagy hibrid munkavégzés a járványhelyzet után is velünk maradhat. Nem csoda tehát, ha az emberek olyan eszközöket keresnek, amelyek képesek helyt állni a munkában, tanulásban, kommunikációban és szórakoztatásban egyaránt.

Gyorsaság és erő

Ha arra van szükség, hogy a napközben használt laptoppal könnyen oldhassuk meg a munkahelyi feladatokat, akár gigantikus táblázatokat szerkesztve, vagy olyan kreatív feladatokat elvégezve, mint a videóvágás vagy a képszerkesztés, a Huawei MateBook sorozat tagjai villámgyorsan segítenek. Az erős hardver elengedhetetlen: a MateBook 13 az Intel 10. generációs processzoraival és NVIDIA GeForce grafikus vezérlőivel biztosít komoly alapokat mindenhez.

Még az sem jelenthet gondot, ha az utolsó pillanatban jut eszünkbe egy fontos megbeszélés, vagy a gyerekek alszanak el a videós óra kezdete előtt: a MateBook 13-as modellje ujjlenyomat-olvasóval kombinált bekapcsológombjával pillanatok alatt megoldható a rendszer elindítása és a bejelentkezés, ezután legfeljebb a kócos haj vagy a félregombolt ing árulkodhat arról, hogy rohanvást érkeztünk.

Alternatívaként jó választás lehet a Huawei laptopkínálatának valamelyik egyéb darabja: a MateBook D 15 egyrészt nagyobb kijelzőmérettel, valamint pénztárcabarát árképzéssel érhető el, így akár gyerekeknek is kiváló az otthoni tanuláshoz és szórakozáshoz.

Energia minden napra

Bár az otthonról dolgozás elvben lehetővé teszi, hogy folyamatosan töltőn legyen a laptop, mindez sokkal nehezebb akkor, ha a gyerekek az egyik szobában tanulnak, a szülők közül pedig az egyik a hálószobába, a másik pedig a konyhába szorul a munkavégzés idejére. A tavasz közeledtével akár egyikük a parkba is kiköltözhet egyes feladatok erejéig, de a lakáson belül is hurcolhatják ide-oda az eszközöket.

Ilyenkor jön jól az, ha az akku hosszú órákra elegendő energiát biztosít egyetlen feltöltéssel – a MateBook 13 például akár 11 órás videólejátszásra képes így. Ezáltal mindegy, honnan és hogyan dolgozunk, a reggel feltöltött laptop megbízhatóan kiszolgálja gazdáit akár az esti filmnézésig. Az okos energiagazdálkodási üzemmódokkal mindenki könnyen testre szabhatja az eszköz működését, ha pedig estére elfárad a laptop, a könnyű töltővel villámgyorsan újra tettrekésszé tehetjük.

Biztonság mindenek felett

Az otthoni munka során nincs ott a céges rendszergazda, hogy bármikor közbelépjen valamilyen adatvédelmi probléma esetén, ahogy a vállalati biztonsági rendszer sem ölel körül minket. A Huawei MateBook laptopok olyan apró, de ötletes módszerekkel segítenek megvédeni személyes adatainkat és magánszféránkat, mint a jelszavakat helyettesítő, bekapcsológombba rejtett ujjlenyomat-olvasó, vagy a billentyűzetbe épített webkamera, amely csak akkor bukkan fel, amikor szükség van rá, így kizárja a kémkedés lehetőségét.

A MateBook modellek legújabb generációjának modelljei közül tehát könnyen kiválaszthatjuk a következő munkatársunkat, oktatási eszközünket vagy szórakoztatóközpontunkat: a vékony és könnyű kialakítás, a kontrasztos és színgazdag kijelző már csak hab a tortán. Sokkal könnyebb és élvezetesebb lesz így a napközbeni munka és tanulás, főleg azáltal, hogy tudjuk: néhány óra múlva ugyanazon az eszközön már kedvenc filmjeinket és sorozatainkat nézhetjük, zenét hallgathatunk, vagy barátainkkal rendezhetünk videós távolsági bulikat.

A cikk létrejöttét támogatta a Huawei.

És ezt olvastad már?
Rejtélyes, kék színű valamit vettek észre a Szaharában a sivatag műholdfelvételeit nézegetve