Alig várjuk, hogy a tejből készült csomagolást mi is megkóstolhassuk
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Néhány lelkes amerikai kutató egy olyan biológiailag tökéletesen lebomló és teljesen környezetbarát élelmiszercsomagolás fejlesztésén dolgozik, amelyet betolhatunk anélkül, hogy elbuknánk egy csúnya fogadást.

Ezzel pedig lassan leáldozna a zöldségek, húsok és sajtok porhüvelyéül szolgáló műanyag fóliának:

Ugyanis amellett, hogy sokszor idegbajos állapotban tépjük le a nyúlékony bugyolát az élelmiszerről, a fóliának a gyűjtése és újrahasznosítása is körülményes, mivel nehéz tisztítani. Arról nem is beszélve, hogy a természet gyomra is nehezen emészti meg, a rossz nyelvek szerint pedig egészségre ártalmas anyagok is szivároghatnak belőlük.

A forradalmi csomagolóeszköz kazeinből készülne – ez egy fehérjetípus, mely a tejben és a tejtermékekben található meg. Első ránézésre hasonlít műanyag elődeihez: bár kevésbé rugalmas, de szintén átlátszó, és teljesen ízetlen.

A fehérjealapú fóliarétegekkel az élelmiszereket közel 500-szoros hatékonysággal lehetne légmentesen lezárni. A kutatók szerint a tejfehérjébe csomagolt cuccok három éven belül a boltok polcaira kerülhetnek, és ha igény lesz rá, a „kazeinfóliák” ízvilágán is dobnak majd egy kicsit.

(forrás: sciencedaily.com)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.