Tényleg betiltja a káromkodást a Microsoft?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Microsoft május 1-től frissíti a szolgáltatásai felhasználói feltételeit, az új szabályozásban pedig helyet kapott egy eléggé meglepő kitétel is.

Eszerint a káromkodást ugyanúgy fogják kezelni, mint például a pornográfiát, az erőszakos tartalmakat vagy a bűncselekményeket. Aki ilyen jellegű tartalmat nyilvánosan megoszt, az megsérti a felhasználói feltételeket, aminek következményeként a Micrososft felfüggesztheti a szolgáltatást, vagy akár le is kapcsolhatja az illető fiókját.

Szóval akkor azt sem írhatom le Wordben, hogy bazdmeg?

Erről azért nincs szó, hiszen a Microsoftnak nincs is lehetősége belenézni se az e-mailjeinkbe, se a privát dokumentumainkba, és a Skype-os beszélgetéseinket sem hallgatják le (persze manapság már sosem lehet tudni). A kitétel valószínűleg egyfajta védelmi mechanizmusként került bele a felhasználói feltételekbe, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a gyűlöletbeszéd ellen, és kifejezetten azokra a tartalmakra vonatkozik, amelyeket más felhasználók jelentettek (vagyis nyilvánosan hozzáférhetők).

Ezt erősíti az a tény is, hogy az új szabályok nem vonatkoznak az Xbox Live-ra és a Minecraftra, márpedig ezen a két platformon aztán rendesen repkednek a bazmegek.

(Forrás: HVG, The Register, Nyitókép: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.