A Boeing divatosan hódítaná vissza a világűrt az USA-nak: a Starliner űrkapszulájukhoz, ami várhatóan 2018-tól fog asztronautákat szállítani a Nemzetközi Űrállomásra, olyan űrruhát terveztek, hogy azon még Ralp Lauren is csak pislogna.

A normál szkafandernél jóval könnyebb űrruha nem csak abban különbözik az amerikai asztronauták hagyományos viseletétől, hogy divatosan slankított, de jóval szélesebb látóteret is biztosít az űrhajósoknak, a kesztyűje pedig érintőkijelző-kompatibilis.

Hogy a NASA-nak vajon megtetszik-e annyira az ötlet, hogy teljesen lecserélje az eddigi szkafandereket, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy az ISS-re a Boeing Starlinerrel induló pilóták ilyen kék cuccban fogják letudni az utat (a Boeingen kívül várhatóan a SpaceX is fog asztronautákat fuvarozni a Dragon űrkapszulával).

A Starliner 2018-as startjával egyébként a NASA számára véget ér a hét szűk esztendő, ugyanis az űrsiklóprogram 2011-es leállítása óta az amerikai asztronautáknak az orosz Szojuz-rakétákba kellett bekéredzkedniük, ha fel akartak jutni az ISS-re.

És ezt olvastad már?
Csak kiderült, hogy a legújabb iPhone-okból eltűnt az egyik alapfunkció