Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

1. A Tic-tacos doboz teteje

Úgy lett kialakítva, hogy ha oldalra döntve jól megrázod a dobozt, és aztán nyitod ki, akkor pontosan egy darab Tic-tac jön ki.

2. A lyuk a golyóstollak kupakján

A golyóstoll kupakján található lyuk életet is menthet, ugyanis ez biztosítja, hogy ha rágcsálás közben a kupakot lenyeled, és megakad a torkodon, akkor továbbra is tudj lélegezni.

3. A sörösüveg nyaka

Gondolkoztál már rajta, miért vékonyabb a sörösüveg nyaka? Hát azért, hogy azt a részét fogd, így a kezed nem melegíti fel a sört. Nem tudjuk, hogy vagy vele, de mi ezek szerint egész életünkben rosszul fogtuk a sört.

4. Bojtos sapka

A bojt sem egyszerűen divatból került a sapkák tetejére: a funkciója az volt, hogy megvédje a tengerészek fejét, ha valami rájuk találna esni.

5. A dobozos italok kupakja

Ez sem véletlenül lett ilyen, hanem hogy a helyén tartsa a szívószálat. Soha nem jutott volna eszünkbe.

6. A műanyag és papírpoharak teteje

Hiszed vagy sem, a papírpoharak teteje sem véletlenül olyan, amilyen: mivel pont elfér benne a pohár, így poháralátétként is használható.

7. A kis zseb a famernadrágon

Mostanában legfeljebb csak pénz tárolására használjuk, de eredetileg ennél fontosabb funkciója volt, ugyanis pont bele lehetett csúsztatni a zsebórát.

8. A Converse-cipők alján található lyuk

A közvélekedéssel ellentétben a Converse-cipők talpa felett található két lyuk nem a szellőzést szolgálja, hanem hogy még szorosabbra tudd fűzni a cipőt, ha éppen ahhoz van kedved.

9. A lyuk az alufóliás doboz oldalán

Azt a célt szolgálja, hogy meg tudd fogni a hengert, amíg letéped az alufóliát.

10. Az "57"-es szám a Heinz-ketchupon

Maga a szám a Heinz szlogenjére, az "57 varieties"-re utal, na de miért ott van, ahol? Praktikus okokból, ugyanis ezzel az agyafúrt megoldással jelzik, hol kell ütni az üveget, ha már kevés benne a ketchup.

11. A lyuk a mérőszalag végén

Bár talán még sosem gondolkodtál el rajta, de okkal van ott, ugyanis lehetővé teszi, hogy a mérőszalag végét rögzítsd egy szöggel vagy csavarral, így biztosan nem mozdul el.

12. A lyuk a lakatok alján

Mivel mozgó alkatrészt tartalmaz, ezért a lakatot néha olajozni kell. És hogyan olajozod a lakatot? Igen, azon a lyukon keresztül.

13. A táskák alján található fül

Szintén kifejezetten hasznos megoldás, ugyanis ha hálózsákot, cipőt vagy mondjuk fényképezőgéptáskát viszel magaddal, azokat egyszerűen hozzá tudod kötni a fülhöz.

14. A fogpiszkálók vége

Úgy lett kialakítva, hogy könnyen le lehessen törni, és rárakhasd a fogpiszkálót, így nem koszolódik össze, ha esetleg később még használni akarnád.

15. A serpenyők és lábasok fogantyúján található lyuk

Azért van ott, hogy ebbe tud beleállítani a fakanalat, így nem kensz össze mindent.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.