Jobban járunk, ha azonnal töröljük őket az androidos készülékről.

Bár a Google folyamatosan ellenőrzi a Play Áruház kínálatát, hogy lehetőség szerint az összes, kártékony kódot tartalmazó alkalmazástól megszabadítsa, sajnos időnként mégis rés kerül a pajzsra. A legutóbbi alig pár napja, amikor is az Avast biztonsági szakértői

negyvenhét olyan androidos applikációt találtak, amik játékként szereplenek, de adwaret tartalmaznak, ami letöltés után még kikapcsolt állapotban is elárasztja a telefont hirdetésekkel.

Az ártalmas programokat eddig együttesen több mint tizenötmillió alkalommal töltötték le, és bár a Google már megkezdte eltávolításukat, eddig csak harmincig jutott, a fennmaradó tizenhét továbbra is megtalálható a Play Áruház kínálatában. Hogy a tapasztaltabb felhasználóknak ne váljanak könnyen gyanússá, ezért gyerekjátékként szerepelnek. Ezeket az alkalmazásokat érdemes eltávolítani, ha valaki már letöltötte őket:

Draw Color by Number
Skate Board – New
Find Hidden Differences
Shoot Master
Stacking Guys
Disc Go!
Spot Hidden Differences
Dancing Run – Color Ball Run
Find 5 Differences
Joy Woodworker
Throw Master
Throw into Space
Divide it – Cut & Slice Game
Tony Shoot – NEW
Assassin Legend
Flip King
Save Your Boy
Assassin Hunter 2020
Stealing Run
Fly Skater 2020

(Fotó: Pixabay)

Kövesd a Rakétát, a Player jövőmagazinját!

Tavaly év végén startolt el a Player új magazinja, amiben kiemelten foglalkozunk a legérdekesebb technológiai és tudományos újdonságokkal, az autózás jövőjével, a megújuló energiával, a klímakérdéssel, és még számtalan olyan izgalmas trenddel, ami a következő években meghatározó lehet. Kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy biztosan ne maradj le a jövőről!

És ezt olvastad már?
Megnéztük a budapesti napelemes versenyhajót