Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Első alkalommal számolta ki a Tejútrendszerben lévő teljes fényenergia eloszlását egy nemzetközi kutatócsoport. Ezzel a tudósok betekintést nyertek a galaxis felépítésébe, továbbá új információkat szereztek arról, hogyan alakulnak ki a csillagok egy olyan spirális galaxisban, mint amelynek a Föld is a része.

A kutatás megmutatta azt is, hogy a stelláris fotonok, vagyis a csillagok fénye irányítja a Tejútrendszerben az univerzum legnagyobb a gamma-sugaraknak a termelődését. Ezt egy olyan új, számítógépes kalkulációval párosított módszer tette lehetővé, amely képes követni a Tejútrendszer fotonjainak sorsát – köztük a csillagközi por által, hősugárzás formájában kibocsátott fotonokét is. Cristina Popescu, a Közép-Lancashire-i Egyetem (UCLan) munkatársa elmondta:

A szomszédgalaxis, az Androméda

Miközben a stelláris fotonokat vizsgálták, és becsléseket tettek arra vonatkozóan, hogy milyen lenne a Tejútrendszer ibolyántúli, optikai és hősugárzásban, sikerült kiszámítani a csillagfény eloszlását a galaxisban.

A Közép-Lancashire-i Egyetem, a heidelbergi Max Planck nukleáris fizikai kutatóintézet és a Román Akadémia asztronómiai intézetének szakértőiből álló kutatócsoport a Monthly Notices of the Royal Astronomical Society című tudományos lapban mutatta be az eredményeit .

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.