Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lovecraft óta tudjuk, hogy tárulhat az ember szemei elé olyan látvány, amit többé nem lehet „megpillantatlanná” tenni, még ha a téboly fenyegetne is. Az X-Faktor elhozta ugyanezt dalban, és most belovagol a Nyákopalipszis harmadik lovasa, a Gép-Ínség. Hogy zenéljen nekünk. Mert megérdemeljük.

Szerencsére (még) nincs ilyen minisztérium, és a legtöbben kinőjük ezt a kort. De miért pont olyan ne lenne, aki nem.

A Player állandó olvasói találkozhattak már a Floppotronnal és Paweł Zadrożniakkal, az őrült lengyellel a Silent.org.pl-tól is, aki  Jóbarátoktól, a Trónok Harca főcímdalán keresztül a Thrillerig mindent áthangszerelt már Floppotronra. Követői közül bemutattuk Arganaltht egy Nirvana-cover erejéig, volt zene írógépre és által, és a Kihalt Hangok Hídján is átsétáltunk a dermesztő csendben. A szép hagyományt folytatva, most átfésültük az internetet, összegereblyézve néhány érvet a HHM létrehozása mellett.

1. A Floppotron

Elsőként a Lengyel Királyt csekkoltuk, hogy kiderítsük, mi történik ott, ahol a szubkultúra szíve dobog.  Mivel mindent lehet fokozni, erről a kis sessionről csak annyit, hogy a Floppotron mellett zenélnek benne a mosógépen, mikrón, lesz WC-lehúzás, előkerül egy kalapács, és a végére Paweł teljesen berserk üzemmódba kapcsol.

2. Terminál szimfónia

A Device Orchestra új szereplő nálunk, fogadjátok szeretettel, számtalan elképesztő videójuk van, de a bevonuláshoz az USA himnuszát javasoljuk kártyás terminálokra.

3. Gőzgép

A terminálokat persze lemossák a fogkefék, mivel náluk vokálozik a soul koronázatlan királynője, a vízforraló.

4. Aha, már táncolunk is

„Ahol a zene, ott a tánc” – mondta egyszer John Travolta a fiatal Patrick Swayzenek.

5. The Matrix has you

Mind a mátrix (nyomtató) rabjai leszünk, ha ezt a kövületet meghallgatjuk, egyenesen a Midi Desaster (találó) laborjából. A listára nem fért fel, de a linken hallgatható a külön Jógásoknak készült Démonok megszállta mátrixnyomtató c. opusz is.

6. Halálprinter

Ezt a zenét ezeken a floppykon már láttuk-hallgattuk. Na de az a Birodalmi Császári Gárdista színű printerház. Meg azok a diszkófények. És a branding. Ragnar Lothbrok instant hozza az asszonyt ajándékba (valamelyiket).

7. So say we all

Kakukktojás a Braun kenyérpirítója (toaster), ami a Star Wars Birodalmi Indulót játssza, miközben mindannyian tudjuk, hogy a toaster a Battlestar Galactica Cylonjainak gúnyneve (Istennek hála Tricia Helferért). Itt tehát két világ találkozik. További gyanúra ad okot, hogy a pirítónak ismerős floppy hangja van, lehet hogy simán csak beledugtak egyet prankből, és ugye a floppykról már Attenborough is megmondta, hogy jól ismerik a StarWars-zenéket.

8. Zenepilátor

Műhelytitkokat is leleplez a következő feszültséggel teli videó, amiben a genderkonformitás jegyében egy epilátorra bízzuk a Birodalom sorsát.

9. Intel

Olyan is megesik, hogy nem otthon ülő bolondok gyártanak ilyesmit, hanem egy nagyvállalat teljes divízióját fertőzi meg a kór, ez esetben elszabadulhat a büdzsé is. Ilyenkor születnek az alábbihoz hasonló installációk.

10. Jam-session

Búcsúzóul minden eddig megismert jóbarát összeállt, és még a dugóhúzó és a fagyiskanál is átugrott szomszédból – igen, ilyen egy igazi jam-session!

+1 Kuka

Persze tudnak a gépek jól is zenélni (ha a produkció fele animáció).

(Nyitókép: Unsplash)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.