A OnePlus 5-re sok szépet és jót lehet mondani. Bár a legújabb széria valamivel drágább lett elődeinél, még mindig sokkal olcsóbb, mint amire a hasonló képességű telefonok kerülnek.

A telefon ára 155 és 172 ezer forint között mozog, Snapdragon 835-ös procival, ujjlenyomat-olvasóval, USB-C csatlakozóval és egy egész bika duálkamerával (16 és 20 megapixeles) vértezték fel, és lehet kérni akár 8 GB rammal és 128 GB tárhellyel – még több infót erre. Csakhogy van egy kis bibi vele, legalábbis egyes modellekkel. Úgy tűnik ugyanis, hogy a telefon az egyik legfontosabb funkcióját képtelen ellátni, erre enged következtetni legalábbis az alábbi videó:

Nick Morrelli

Looks like I should fix this soon

A videóban látható OnePlus ugyanis a 911 hívásakor újraindul, ami nagyon nem kóser, hiszen az ember nem viccből tárcsázza a segélyhívót, ilyenkor pedig nagyon nem fér bele a fölösleges tökölés. Miután a hír végigszáguldott a Facebookon, többen is jelezték, hogy jártak már hasonlóan. Mint később kiderült, a gond nem a OnePlusszal, hanem az ominózus Android-rendszerrel van, ugyanis az Asus Zenfone 3 és a Motorola Moto G5 esetében is figyeltek meg hasonlókat.

Fotó: Android Authority

Az OnePlus gyártói egyébként nagyon gyorsan reagáltak a felhasználók visszajelzéseire, így már meg is érkezett a hibajavítás, amely elérhető OTA-frissítésen keresztül.

(forrás: Endadget, Androgeek)

És ezt olvastad már?
Visszatér mindenki kedvenc zenelejátszója, de kicsit másképp