Persze az eddigieket is lehetett, ha valaki nagyon akarta, de az Xperia 5-öt azért sokkal könnyebb.

Pedig a Sony gyakorlatilag semmi mást nem csinált, mint hogy újracsomagolta a februárban bemutatott Xperia 1-et kisebb méretben, ez pedig rengeteget dobott a telefon összhatásán. A fura, hosszúkás kijelzőjű ufóból egy olyan kellemes telefon lett, amilyet évek óta nem láttunk, legalábbis ami a használatát illeti, hiszen a telefon képaránya miatt még 6,1 colos kijelzővel is szuper keskeny.

Az Xperia 5 nem sokat változott az Xperia 1-hez képest, igaz, az OLED kijelző itt nem QHD, csupán 2560X1080 pixeles felbontású. A Snapdragon proci, a 6GB RAM és a három 12 megapixeles hátlapi kamera viszont maradt, utóbbi továbbra is 2x-es optikai zoommal és nagy látószögű lencsével érkezik és tudja a Sony Alpha fényképezőgépekből ismerős Eye Autofocust is.

Saját tapasztalatunk szerint a telefon szép fotókat lő, ám a portré mód még mindig nem az igazi, és csak az előlapi kamerával működik. A Sony ehelyett ráment a fiatalokra, hiszen a szelfiknél a szépítésnél jóval szélesebb lehetőségeket kapunk, amivel valódi ufót (avagy manga figurát) is farigcsálhatunk magunkból.

Az Xperia 5 egyik legnagyobb erőssége is a kamerához kapcsolódik, ugyanis a kisebbik telefon is megkapta a Cinema Pro programot, amivel mobilos videóhoz képest borzasztóan profi, például manuálisan, felvétel közben is állíthatjuk a fókuszt és persze 21:9-es (vagyis mozis) képarányú felvételeket is lőhetünk vele.

A telefon októbertől lesz kapható 800 eurós áron, így remélhetőleg Magyarországon is az átlagos csúcstelefonoknál olcsóbban juthatunk majd hozzá.

És ezt olvastad már?
Tippek, hogy biztonságosabban mobilozzon a gyereked