A jövőbe visz a Vivo új telefonja
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vivo a tavaly bemutatott Apexben számos olyan technológiát felsorakoztatott, amik azóta valóban elterjedtek a telefonokban, az idei Apex 2019-be pedig ha lehet, még több úttörő megoldást zsúfoltak bele.

Hogy nem kereskedelmi forgalomba szánt készülékről van szó, az már abból is látszik, hogy az Apex 2019-ben egyáltalán nincsen előlapi kamera, de nem ez az egyetlen dolog, amiben a Vivo tervezői szabadjára engedték a fantáziájukat. A telefonból ugyanis a csatlakozók is hiányoznak, az USB-C helyett a töltést és az adatátvitelt is vezeték nélkül, egy mágneses csatlakozóval lehet megoldani.

A másik érdekesség, hogy az Apex 2019-ben teljes képernyős ujjlenyomat-olvasó van, vagyis a kijelzőn bárhova helyezhetjük az ujjunkat, ha fel akarjuk oldani a telefont. Legalább ilyen érdekes a "body soundcasting" technológia, ami a hagyományos hangszórók helyett a kijelző rezgetésével generálja a hangokat. Ez nem teljesen újdonság, hiszen már az első Xiaomi Mi MIX is próbálkozott hasonlóval, de mindeddig még senkinek sem sikerült úgy megoldania, hogy széles körben is elterjedjen.

Az Apex 2019 emellett felsorakoztat néhány kevésbé meglepő újdonságot is, amik ma ugyan még ritkaságnak számítanak, de szinte garantáltan fogunk velük találkozni néhány idei telefonban. Ilyen többek között a Snapdragon 855 proci, az 5G-s adatkapcsolat és a telefonban található 12 GB RAM. Hogy az Apex 2019 valódi telefonként mennyire állja meg a helyét, az a február végén kezdődő barcelonai Mobil Világkongresszuson fog kiderülni, a Vivo ugyanis hivatalosan itt mutatja be az extravagáns telefont.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.