A Vivo megalkotta a tökéletes telefont
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vivo Apex pontosan úgy néz ki, ahogy a telefonoknak egy-két év múlva ki kéne nézniük: egy kijelző és más semmi.

Ha most csak legyintesz, hogy mi az a Vivo, akkor ne tedd: a kínai cég egy ideje már a világ egyik legnagyobb mobilgyártója, és mostanában az egyik leginnovatívabb is. Ahelyett, hogy kullognának az Apple és a többi gyártó mögött, megpróbálnak eléjük vágni, és ez a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval például már össze is jött nekik.

Na de a CES-en bemutatott és kicsit később boltokba került Vivo X20 Plus UD sehol nem volt az Apexhez képest, amivel a Vivónak nagyjából mindent sikerült megoldania, ami a Xiaominak nem sikerült az Mi MIX-szel. A telefon ténylegesen keret nélküli, vagyis a MIX-szel szemben alul is csak egy vékony csík húzódik a kijelző szélén. Bár ez a dizájn nagyon látványos, ugyanakkor a Xiaominak megoldhatatlan problémát okozott az előlapi kamera elhelyezése, amit végül lentre raktak, a telefon aljára, ezáltal pedig nagyjából teljesen használhatatlanná vált.

A Vivo ezt a problémát egy érdekes megoldással oldotta meg, ugyanis az előlapi kamera előugrik a telefonból, vagyis nem rontja el a dizájnt, mégis kéznél van, ha kell. A másik nagyon innovatív megoldás a Screen Soundcasting technológia, ami a kijelző rezgetésével hozza létre a hangot (nagyjából úgy, mint a Sony A1 tévé), így nincs szükség hagyományos hangszóróra. Hasonlóval mondjuk a Xiaomi is próbálkozott az első Mi MIX-nél, és nekik annyira nem jött be, hogy a MIX 2-nél inkább visszaálltak a hagyományos hangszóróra.

A Vivo tovább fejlesztette a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót is, ami már nem csak a kijelző egy pontján, hanem a képernyő alsó részén bárhol érzékeli az ujjadat, így sokkal kényelmesebbé vált a használata. Persze ezek a technológiák papíron nagyon jól mutatnak, de kérdés, hogy a Vivónak mennyire sikerült tökéletesre csiszolni a rendszert. Lehet, hogy hamarosan ez is kiderül, mert ugyan az Apex csak egy prototípus, de ha abból indulunk ki, hogy a CES-en szintén csak prototípusként bemutatott X20 Plus UD egy hónappal később már boltokban volt, lehetséges, hogy az Apexra sem kell olyan sokat várnunk.

(Nyitókép: Android Central/Youtube)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.