Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elon Musk, napjaink egyik leg(el)ismertebb feltalálója két dologra nagyon hajlamos. Az egyik az, hogy merészeket mondjon, a másik pedig, hogy ezeket lehetőségei szerint meg is valósítsa.

A lángszórós őrületről te is hallottál már valószínűleg, amely egy jópofa viccből indult, majd kőkemény bulivá és szépen jövedelmező üzletté nőtte ki magát. Ugyanakkor úgy tűnik, Elon Musk egy régebbi ígérete is megvalósul: ki fog lőni hamarosan egy Teslát az űrbe. Nem vicc.

Az egész előzménye az, hogy szinte napra pontosan hét éve jelentette be vasember ama terveit, hogy egy napon útnak indítaná a Falon Heavyt a Kennedy Űrközpontból. Nos, a nap elérkezett, a SpaceX nehézrakétája ugyanis magyar idő szerint ma este fél nyolckor fog indulni Floridából. A tesztrepülését végrehajtó rakéta a tervek szerint különleges rakományt fog magával vinni: egy vörös Tesla Roadstert. És ha az egészet nehezünkre esik elképzelni, nos, a következő animáció jó eséllyel segítségünkre lesz, amelyhez a zenei alapot David Bowie szolgáltatja a Life on Mars című dalával.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.