Ez a szuper eszköz lehet az egyik legjobb válaszunk a punnyadásra és a kánikulára
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elmúlt napokban ismét a kőkemény nyáré a főszerep. Kánikulában sok minden tud hűsítőként hatni a tikkadt, megfáradt testre és lélekre: egy ropogós sör, egy kényelmes vízágy, vagy némi rollerezés – ahelyett, hogy a fülledt buszokon vagy metrókon hordanánk ki lábon olykor a negyven fokot.

A 21. századi – csúcstechnológiához, szennyezett levegőhöz, forgalomhoz szokott – embernek nehezebb is elképzelni ideálisabb társat egy elektromos rollernél. Könnyen összecsukható, kevés helyet foglal, így akár a metróra vagy a csomagtartóba is könnyen berámolható; energiatakarékos és környezetbarát, mellette pedig okoskompatibilis. És azt se felejtsük el, hogy a roller megmozgat minket – igen, még az elektromos is. Ugyanis a folyamatos egyensúlyozás és a roller irányítása megerősíti a hasüreget körülvevő – úgynevezett core –  izmokat.

Az Electric Scooter 1S-ről fontos ugyanis elmondani, hogy kiváló az anyagszerkezete, ugyanis könnyű, mégis szilárd, a repülőgépiparban is használatos alumíniumötvözetből készült. Innovatív kialakításnak köszönhetően három másodperc alatt összecsukható, így a 12,5 kilogrammos eszköz magassága összecsukott állapotban mindössze 49 centiméter lesz.

Irányítása egyszerű, többfunkciós kijelzője a sebességet is mutatja. Kényelmes, szivacsos markolatának köszönhetően jobb vezetési élményt nyújt, érzékeny gázkar vezérlése pedig alacsony ellenállást, valamint egyenletes gyorsulást tesz lehetővé.

Háromféle sebességüzemmódból válogathatunk – gyalogos (5 km/h), standard (20 km/h) és sport üzemmód (25 km/h) – , rögzített maximális sebességekkel.

Így 30 kilométer hatótávolságú, 7650 milliamperes, 275 wattórás lítium akkumulátorral szerelték fel, amelyet az energia-visszanyerő rendszernek köszönhetően a gurulás is képes tölteni. Emellett pedig mozgási energia-visszanyerési rendszerrel (KERS) is felvértezték, így fékezésnél a gázkar elengedése közben hatékonyabb az energiaátalakítás, ami tovább növeli az akkumulátor élettartamát.

A 8,5”-os, felfújható gumiabroncsok nemcsak sík, de burkolat nélküli utakon is kényelmes használatot biztosítanak – így nem kell tartanunk attól, ha az aszfaltról hirtelen kavicsos, földes terepre érkeznénk, vagy éppenséggel megszegnénk a fűre hajtani tilos szabályt.

Mivel alapvetően egy apró, csendes, mégis dinamikus eszközről van szó, fontos, hogy a rollerezőt idejében észrevegyék a gyalogosok és az autósok egyaránt. Ezt segíti elő a hátsó lámpa, valamint az első, oldalsó és hátsó fényvisszaverő, amelyek tovább javítják a láthatóságot, valamint biztonságosabbá teszik az éjszakai közlekedést.

A világítási szöget úgy optimalizálták, hogy a látóhatár alatt maradjon, és megakadályozza a fényszóró vakítását.

Mint minden valamire való 21. századi elektromos eszköz, úgy ez a roller is csatlakoztatható egy anyaapplikációhoz.

De igény szerint a tempomat is bekapcsolható, valamint kedvünk szerint lezárhatjuk a rollert. Az alkalmazás androidos és iOS oprendszerekre is ingyenesen letölthető.

A Xiaomi MI Electric Scooter 1S-nek van egy jóval olcsóbb kistestvére, amelyről szintén érdemes beszélni. A Scooter Essentialnak kisebb a végsebessége öt kilométer per órával, valamint a szerényebb akkumulátor-kapacitás miatt a hatótávolsága 20 kilométeres lett, és picit nehezebben birkózik meg az emelkedőkkel.

A kompakt kialakítás, a könnyű szállítás, a háromféle sebességüzemmód, valamint a 250 wattos névleges teljesítmény természetesen a kistesó esetében is adott, ahogyan a roller fizimiskája, méretei, kijelzője és szoftrendszere is mondhatni azonos.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.