Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A kínai cég termékmenedzsere ugyanis megszellőztette, hogy az Mi Mix 3 lehet az első telefon, ami már 5G-s adatkapcsolattal érkezik, így akár tízszer gyorsabb adatátvitelre lehet képes, mint a mai telefonok.

Az már egészen biztos, hogy a Xiaomi jövő hónapban debütáló telefonja megkapja az új adatátviteli technológiát, így a kínai gyártónak csak azért kell drukkolnia, hogy nehogy valaki beelőzze őket.

Donovan Sung on Twitter

We've successfully tested 5G data connections on Xiaomi phones, and we can't wait for the official rollout of 5G next year! 🎉🎉 5G download speeds are more than 10X faster than 4G speeds. What's everyone looking forward to the most? ⚡⚡⚡ https://t.co/vLAH3wosni

A verseny valószínűleg köztük és a Huawei között fog eldőlni, ugyanis az október 16-án bemutatkozó Mate 20-ban valószínűleg szintén lesz 5G-s adatkapcsolat. Az elsőségre elméletileg lenne esélye az Apple-nek is, de eddig nem érkeztek olyan hírek, hogy a jövő szerdán érkező iPhone-ban lesz 5G.

Az Mi Mix-szel kapcsolatos további jó hír, hogy a Xiaominak végre sikerült megoldania a szelfikamera problémáját, amit az elődökben nem túl praktikus módon a kijelző alá raktak. Az új telefon viszont az Oppo Find X-hez és a Honor Magic 2-höz hasonlóan szétcsúsztatható kijelzővel érkezik, így az előlapi kamerát a kijelző mögül varázsolhatjuk elő. Hogy ezen kívül még milyen érdekességeket tartogat nekünk a Xiaomi, azt néhány héten belül megtudjuk.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.