Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Oké, képmódosító szoftverrel mindent lehet, de egyrészt érteni is kell a használatához, másrészt egyszerűbb és szórakoztatóbb módon is trükközhetünk a fotókkal. Mutatunk néhány lehetőséget.

Régen minden más volt – szoktuk mondani, ami így általánosan biztosan nem igaz, de az tény, hogy Photoshop például nem volt, ami ma már elképzelhetetlen helyzet, de sok évtizeddel ezelőtt meg pont az volt az, hogy egyszer lesz. Fotótrükkök viszont voltak, ahogyan ez az 1901-es fotó is bizonyítja, amely nem egy bulvármédium egyik legkedvesebb alanyát, a kétfejű embert örökíti meg, hanem a látszat ellenére egy egyszerű (egyfejű) emberről készült kép módosított változata.

Jóval könnyebben kivitelezhető trükk, ha azt használjuk ki, hogy a távolban lévő tárgyak kisebbnek tűnnek. Két közismert alany a Nap és a pisai ferdetorony.

Unalmas? Mit szólsz ehhez?

Mi ebben az érdekes azonkívül, hogy egy hatvanas évekbeli autómentést örökít meg? Az, hogy az autók valójában makettek, a háttérben látható házak viszont valódi, életnagyságú épületek. Íme ugyanez másik szögből, háttérben a büszke alkotóval:

Ugyancsak különleges képek születhetnek este, hosszabb záridővel. Igazán látványos lehet az eredmény, a lényeg – a helyszínválasztáson túl –, hogy nagyon fixen rögzítsük a gépet, különben sokkal inkább lesz érdekes az eredmény, mint várakozásunknak megfelelő. Ez mondjuk elég jó:

A mi kedvenceink azonban azok a képi megoldások, ahol egy szokatlan látásmódnak köszönhetően lesz eredeti a fotó. A budapesti Szabadság hídról becsléseink szerint pár százezer jobb-rosszabb fénykép készült eddig. Persze lehet még újat mutatni:

Szintén nem rendkívüli cselekedet, ha valaki háttérképet állít be a monitorára. Az átlátszó képernyő viszont nem általános, de annál jobb:

Szóval gyerünk, tucatfotók és photoshopolás helyett készíts ötletes képeket!

Szeretnél egy Merényi bringát? Egy Tipton szemüveget? Vagy Endrédi bútort? Úgy, hogy fizetned se kelljen értük?

A Hungaria pezsgővel most simán megnyerheted bármelyiket. Nem kell mást tenned, mint feltölteni egy fotót arról, milyen különleges helyszínen hungariáztál már. Ezzel felkerülsz a Hungaria Pezsgőtérképre, naponta nyerhetsz egy hatpalackos Hungaria-válogatást, hetente egy Tipton szemüveget, a két szerencsés egyike lehetsz, akinek Merényi Dani épít egy bringát – persze a saját igényeid szerint –, a három legérdekesebb helyszínen készült fotó készítője pedig a zsűri döntése alapján Endrédi Design bútort kapnak. (A világhírű Tipton szemüvegekről, a Merényi bringákról és az újraértelmezett Endrédi-bútorokról itt olvashatsz érdekes cikket, menő pezsgőzős helyeket pedig itt mutatunk.)

Részletes szabályok és képfeltöltés itt, hajrá!

(x)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.