Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jó ötlet, hogy a médiában megjelenő időjárás-jelentésekben ne keserítsük, hanem lelkesítsük a lakosságot. Annyira jó, hogy nem szabad megállni a felhőknél, a szélnél és a napi középhőmérsékletnél.

Voltak korábban is fellegek. Például a Pál utcai fiúk Balatonszepezd című dalában, amelyben „felhők jönnek Magyarországra”, szerencsére időben sikerült megakadályozni a túlzott borút. Most pedig a már neve miatt is tiszteletreméltó Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetség adott ki közleményt, felhívva rá a figyelmet, hogy egy gondatlanságból elkövetett „elromlik az idő kifejezés” miatt a családok távol maradhatnak például a Balatontól, pedig ha a hírekben azt mondanák be, hogy „izgalmas múzeumok, színházi és zenei előadások, megfizethető gasztronómiai élmények segítenek átvészelni az égi áldást”, esetleg ötletet adnának, hogy „az enyhülő hőségben végre lehetőség nyílik izzadságmentes városnézésre“, akkor a hazai turisztikai szolgáltatóknak is könnyebb lenne az élet.

A javaslat nem csak azért megfontolandó, mert a közlemény nem is annyira burkolt fenyegetésként hasonló okokból indított, sokmillió eurós, vesztes meteorológiai pereket említ, amelyekre „nem ártana jobban odafigyelni”. Tényleg elég már abból, hogy nekünk mindig félig üres a pohár, miközben egy fél pohár víz életet menthet, de ez eszünkbe sem jut, csak nyavalygunk egyfolytában. Hibás megközelítés viszont kizárólag turizmusfejlesztési lehetőségként tekinteni a desztinációegylet gondolatára. Ezért az alábbiakban mi is javaslunk néhány alternatív, derűsebb megfogalmazási módot általában negatív jelzőkkel illetett témákhoz, és igyekszünk megmutatni a kevésbé sötét oldalt.

Dugó

Rég tudta egyben végighallgatni kedvenc albumát? Most végre megteheti akár csukott szemmel is, mert az autója garantáltan nem fog egy métert sem mozdulni egy órán keresztül! Relaxálás helyett inkább mozogna kicsit? Keresse meg a múltkor az ülés alá begurult százforintost!

Autólopás

Gratulálunk! Önnek mostantól nem kell kötelező felelősségbiztosítást, teljesítmény- és baleseti adót, parkolási díjat és szervizköltséget fizetnie, és nem érinti többet az üzemanyagár-emelés! Nem volt cascója? Esetleg még évekig fizetnie kell majd a törlesztőrészletet? Sebaj, a magyar konyha messze földön híres!

Rossz utak

Nem bírja a monotonitást? Rémálmaiban sima és szürke minden? Szereti a rázós kalandokat? Akkor az ön mennyországába a mi repedt, kátyús, kopott festésű útjaink vezetnek!

Üzemanyagár

Ha fél a pénzügyi döntésektől, akkor megnyugtatjuk: a szerdai üzemanyagár-emelés után nem lesz egy felesleges forintja sem! Már eddig sem volt pénze? Nem baj, úgyse boldogít!

Metró

Föld alatti kalandparkunkban fény- és hangeffektekkel, no és persze füsttel várjuk! Néhány szerencsést épségben úti céljához szállítunk! Metró – izgalom az egész családnak!

Sok boldogságot!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.