Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a fél életedet a munkahelyeden töltöd, előfordulhat, hogy jól jönne egy zárható fiók az értékeid tárolására. Az irodai szekrényeket viszont rendszerint nem lehet zárni, a fiókra utólag rágányolt zár pedig esztétikailag csöppet sem mutatós megoldás. Itt jön a képbe a Covert: amellett, hogy olcsó és könnyen felszerelhető, teljesen láthatatlan is, kinyitni pedig csak egy speciális mágnessel lehet.

A mágnessel zárható retesz két részből áll, ezek közül az egyik belülről a fiók tetejére, a másik pedig az ajtó belső részére kerül (emiatt hagyományos szekrényeknél csak a felső fióknál használható). A Coverthez kapott mágnest a fiókon végighúzva a retesz nyitható és zárható, miközben kívülről semmi sem árulkodik a zár ottlétéről, így aki szeretne belesni a fiókodba, csak annyit fog érzékelni, hogy az sehogyan sem nyílik. És ha mégis rájönne a trükkre, mennyi esély van rá, hogy a zsebéből előkap egy megfelelően erős mágnest?

Maga a zárszerkezet a meglehetősen strapabíró ABS műanyagból készült, amit nem véletlenül használnak például AirSoft fegyverek gyártásához, hiszen harmincszor erősebb a hagyományos műanyagnál, tehát a szekrényt egyszerű rángatással biztosan nem tudja senki sem feltörni.

A mágneses zár egyelőre fejlesztési fázisban van, a kész terméket a quirky.com-ról lehet majd megrendelni, várhatóan 11 dollár (2500 Ft) körüli áron.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.