Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az eredeti nyomtatópatronok horribilis ára egyike az élet nagy, megfejtésre váró rejtélyeinek. Brit tudósok valószínűleg már serényen dolgoznak a megoldáson, nekünk viszont szerencsére nem kell ezen agyalnunk, hiszen házilag akár 75 forintból újratölthetjük a fekete-fehér nyomtatópatront.

Először is egy figyelmeztetéssel kell kezdenünk, hiszen a tisztítás nélkül újratöltött patron hosszútávon károsíthatja a nyomtatót, így időről-időre azért érdemes beruházni egy eredeti patronra is, az viszont biztos, hogy a maszek újratöltéshez képest (tegye fel a kezét, aki ilyet még soha) rengeteget spórolhatsz, ha magad töltöd újra a patront.

Amire szükséged lesz:

Fecskendő, tinta, gumitalp, tisztítószer

Fecskendőt nagyjából 30 forintért vehetsz bármelyik patikában, és tintáért sem kell sokat rohangálnod, kifejezetten nyomtató újratöltésére szolgáló tintát árulnak például itt, vagy itt is. A gumitalp és a tisztítószer csak abban az esetben kell, ha a patron már beszáradt, ezt úgy ellenőrizheted, hogy a patron alját rányomod egy zsebkendőre  ha a zsebkendőn nem látsz tintát, akkor sajnos beszáradt.

A patron újratöltése:

  • A patron tetejéről távolítsd el a matricát, hogy látható legyen a lyuk, amibe a tintát kell fecskendezni. Vigyázz, hogy a patron elején található áramkörhöz ne érj hozzá, ez ugyanis tönkreteheti a patront.

  • Az injekciós tűvel szívj fel nagyjából 15 milliliter tintát, és a lyukon keresztül fecskendezd be a patronba. A matricát ne ragaszd vissza.
  • A patron alját nyomd rá egy zsebkendőre  ha szabályos, téglalap alakú tintanyomot hagy, akkor veregesd hátba magad, mert ez azt jelenti, hogy jól dolgoztál.
  • Végezz néhány próbanyomtatást, és a patront hagyd állni a nyomtatóban néhány óráig.

Ha a patron be van száradva, akkor az újratöltést követően a következőket kell tenned:

  • Húzd rá a fecskendő végére a gumitalpat, és tegyél rá egy kis tisztítószert.
  • Az így elkészített házi vákuumozódat nyomd a patron aljára, és kezdd el szívni. Ezután folytasd a 3-as és 4-es ponttal.
  • A megspórolt pénzen vidd el a barátnődet valami szép helyre, vagy egy jó étterembe, örülni fog neki.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.