Már a gondolatainkat is lehallgathatják? – Neurocam, a gondolatolvasó okostelefon-kiegészítő

A japánok már megint egy lépéssel az emberiség előtt járnak: amíg a nagy mobilgyártók a hajlított kijelző miatt örömködnek, a szigetországban olyan technológiát mutattak be, amely érzékeli a telefon tulajdonosának gondolatait. Az NSA már dörzsölheti a tenyerét?

Egyelőre nem, ugyanis a Neurocam (mint a neve is mutatja) csak fényképezésre használható, tehát a "holnap felrobbantom a Pentagont"-szerű gondolatokat egyelőre nem tudja kiolvasni a fejünkből. A technika az agyhullámainkat figyelő szenzor segítségével egy egytől százig terjedő skálán értékeli a körülöttünk történő eseményeket, a hatvanas értéket meghaladó (tehát feltehetőleg érdekes) dolgokról pedig automatikusan készít egy öt másodperces videót.

Bár a találmányt a Human Sensing konferencián egy fejre erősíthető iPhone-nal demózták, ami elég nevetségesen néz ki, de valószínűleg a feltalálóknak is gyorsan le fog esni, hogy amennyire használhatatlan a Neurocam egy hagyományos okostelefonnal, annyira erős párost alkothatna mondjuk a Google Glass-szel, vagy a Microsoft nemrég bejelentett hasonló készülékével kombinálva.

Arról nem is beszélve, hogy a kéz és hang nélkül működő irányítási technika jócskán túlmutat azon, hogy a segítségével videókat készítsünk, és hosszú távon olyan lehetőségeket rejt magában, amilyenekről eddig nem is álmodtunk. Természetesen ott a helye a legjobb hordható kütyük közt.

(Forrás: Gizmodo)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon