Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az már nyílt titok, hogy az évszázad végére az ivóvíz lehet az egyik legértékesebb természeti erőforrás. Mert bár a vízből a Földön nem fogunk kifogyni, az édesvíz-tartalékainkat gyorsabb ütemben fogyasztjuk, mint ahogy az újra tudna termelődni.

Egyes (pesszimistább) gazdasági előrejelzések szerint az évszázad végére az ivóvíz akár az aranynál is drágább lehet. Arról nem is beszélve, hogy a világ elmaradottabb, szárazabb vidékein már most is hiánycikknek számít – lásd: Dél-afrikai Köztársaság. Persze nem arról van szó, hogy nem tudunk majd (vagy már most) előállítani ivóvizet – vannak módszerek, amelyekkel például a levegő páratartalmát tudjuk kondenzálni.

Épp ezért érezte úgy egy francia művész és környezetvédő, Parse, hogy megmutatja a víz igazi értékét: az éltető folyadékot lefagyasztotta, majd tömböket faragott belőle, mintha csak arany vagy platina lenne. Önmagát úgy írja le, mint aki feltárja az ember, a természet és a technológia közötti kapcsolatokat, és szerintünk sikerült kiváló tükröt állítania az elé, hogy mit tartunk fontosnak jelenleg a világon.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.