Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két új támogatási formával is erősítik az energiahatékony városi mobilitást.

A város 2020 februárjától támogatja azokat a cégeket, amelyek villamos motorral felszerelt teherkerékpárokat vásárolnak. Továbbá új innovatív, megosztáson alapuló közlekedési formákat szeretnének kidolgozni a lakosággal együttműködve.

Bécs klímavédelmi céljainak egyike a szén-dioxid-mentes elektromos mobilitás népszerűsítése. A jövőben a városi közlekedési eszközök fejlesztésénél a zöldáram felhasználására törekednek, a városi környezet ugyanis nagyszerű lehetőségeket kínál az elektromos mobilitás hatékony kihasználására.

Birgit Hebein bécsi főpolgármester-helyettes és klímavédelmi városi tanácsnok a Bécsi Szamaritánus Szövetség e-teherkerékpárján © PID/Christian Fürthner

2017-ben összesen 300 ezer euróval támogatták az e-teherkerékpárok vásárlását, melyet különösen a szülők vettek igénybe, mivel így gyorsan és biztonságosan tudják szállítani a gyermekeiket. A következő két évben csak vállalatok, szervezetek és egyesületek jogosultak a támogatásra: 2021-ig Bécs 800 ezer eurós keretet biztosít számukra.

A rövid szállítási utaknál hatékonyan alkalmazhatóak a környezetbarát elektromos teherbringák, melyek enyhítik a forgalmat, és hatékonyak a sűrűn beépített, kevés parkolóhellyel rendelkező területeken. A 40 kg teherbírású e-teherbiciklik vásárlását kétezer, a 100 kg vagy annál nagyobb teherbírású járműveket négyezer euróval támogatják jövő év végéig. Különösen a logisztikai vállalatok használnak cargo bike-okat a belvárosi áruszállításhoz, de a Bécsi Szamaritánus Szövetség is ezek segítségével osztja szét az ételeket.

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.