Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A WSP szakemberei az Innovation Imperative építészmérnökeivel együttműködve szén-dioxid-semleges szállodarendszert hoznának létre szerte a világon, amelyeket futurisztikus betoncsonkokból építenének fel.

A Tetra Hotel nevű hotelek sci-fibe illő, megerősített betonpanelekből állnának, az ezekhez szükséges építőanyagokat pedig a helyszínekről szereznék be, hogy ezáltal is lehetővé fókuszba helyezzék a távoli, földrajzilag érdekes, izgalmas világok alapvető építészeti és geológiai sajátosságait.

Jelenleg zöld-foki-szigeteki, norvégiai, kanadai, új-zélandi, spanyolországi, portugáliai, andorrai, egyesült államokbeli és magyarországi területeket vizsgálnak, az első kijelölt helyszíneket a hotelépítésre majd nyáron nevezik meg. A szén-dioxid-semlegesség, az energiatakarékosság és az alacsony ökológiai lábnyom elsőrendű lesz a hotel kialakításánál, emellett a 19 méter magas Tetra Hotel-hüvelyeket különféle elrendezésben építik majd fel, szállodától és helyszíntől függetlenül. Izgalmasnak ígérkezik.

Ez is érdekelhet:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.