Tudtad, hogy harci gáz keletkezik, ha szemetet égetsz?
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Igen, olyan harci gáz, amilyent az első világháborúban használtak.

Az elmúlt időszak szmogriadói mutatták, a durva légszennyezés nem csak a pekingieket vagy a legszennyezettebb városok toplistájának szerencsétlen helyezettjeit sújtják.

Ezt nyilatkozta V. Németh Zsolt Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért felelős államtitkára a köztévének, megemlítve, hogy régebben ugyan a közlekedés és az ipar okozta a légszennyezés nagyobb részét, ám a nagyipar leépülésével, az új üzemek és új járművek korszerűsödésével viszont jelentősen megváltozott a helyzet.

Ha a lakossági fűtés a fő szennyező, akkor elég furcsa szankció, hogy a szmogriadó riasztási fokozatánál a kb. a szennyezés 10%-áért felelős járművek közlekedését korlátozzák – mondhatja a bennünk élő logikus gondolkodó, de az autózás hiányába kevesebben szoktak belepusztulni, mint a fagyba. Az államtitkár szerint nem csak szociális okokból égetnek az emberek mindenfélét, ha így lenne, „nagyságrendileg jobb lenne a levegő”.

Ezért a Fűts okosan! kampányban tájékoztatják a lakosságot, hogyan kell helyesen tüzelni, vagy hogy a

Ezenkívül jogszabály készül, amely szabályozni fogja a fűtőanyagok kéntartalmát és minimális fűtőértékét, hogy a kis tüzelőberendezésekben mit szabad elégetni.

„Fűts okosan!" a tisztább levegőért

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.