Ezt kell tenned heti két órán át, hogy egészségesebb és elégedettebb legyél. Nem nehéz!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kutatás is bizonyítja.

Heti két óra nem sok – az Exeteri Egyetem orvostudományi karának kutatói szerint elég ennyit töltened a természetben, és máris jelentkeznek a pozitív hatások.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a természet jó hatással van az emberre, ám tavaly publikálták az első olyan nagy, húszezer ember részvételével zajló kutatás eredményeit, amely kiderült, mennyi idő szükséges ehhez. Rossz egészségi állapotra panaszkodott azoknak az egynegyede, akik kevés vagy semennyi időt nem töltöttek el a természetben, és mintegy fele elégedetlen is volt az életével. Azoknak viszont, akik legkevesebb két órát eltöltöttek a természetben, csupán hetedük panaszkodott rossz egészségi állapotra, és egyharmaduk volt elégedetlen életével.

A pozitív hatás mindenkire – fiatalokra, idősekre, gazdagokra, szegényekre, városiakra, vidékiekre, tartós betegségben szenvedőkre, fogyatékkal élőkre – vonatkozik, és

Az adatok azt mutatták, két óra volt az a küszöbérték, amelynek pozitív hatásai voltak: a természetben eltöltött jóval több időnek sem volt plusz hatása az egészségre. A kutatókat az is meglepte, hogy egyáltalán nem számít az, hogy ez a két óra egybefüggő volt, vagy több rövidebb időszakból áll, és az sem, hogy városi parkba, erdőbe, vagy strandra mentek az emberek.

Bár a tanulmánynak nem az volt a célja, hogy kiderítsék, miért is van áldásos hatása a természetnek, de Mathew White, a kutatásról szóló tanulmány vezető szerzője szerint a nyugalom lehet a kulcs.

Szóval, ki a természetbe!

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.