A Mojave-sivatag csaknem feléből már eltűntek a madarak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Kaliforniai Egyetem kutatói szerint a Nevada és Kalifornia határán fekvő New York államnál nagyobb térségben az elmúlt évszázadban a madárfajok populációja átlagosan 43 százalékkal esett vissza.

Tanulmányukban rámutatnak, hogy az egykor a régiót benépesítő madárfajok egyharmada ma már sokkal ritkább és kevésbé elterjedt, mint egykor. A tanulmány szerzői, Steven Beissinger és Kelly Iknayan úgy vélik, ennek az az oka, hogy a Mojave-sivatagban ma már kedvezőtlenebbek a körülmények a madarak számára.

– hangsúlyozta Iknayan, rámutatva arra, hogy a Mojave-sivatag csaknem feléből már eltűntek a madarak

A Mojave-sivatagban a klímaváltozás miatt jóval nagyobb az aszály és a felmelegedés

Iknayan és Beissinger megállapította, hogy azokról a területekről, ahol csökkent a csapadékmennyiség, több madárfaj tűnt el, mint azokról, amelyek nedvesek maradtak.

„Más tanulmányok is rámutattak már, hogy egyes madárfajok számára kifejezetten kedvezőtlen a klímaváltozás, ugyanakkor a változás hatására más fajok számára nyílt ki az ajtó” – emelte ki Iknayan, ugyanakkor hozzátette, hogy a sivatagban nem tapasztalták azt, hogy szaporodott volna bármely madárfaj a hollókon kívül. Úgy tűnik, ebben az ökoszisztémában hiányzanak a klímaváltozás győztesei.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.