Biztosan nem fog sikerülni.

Lemaradásban vannak a német autóipari vállalatok a dízelautók motorvezérlő szoftverének a frissítésében – derül ki a szövetségi közlekedési minisztériumnak a DPA hírügynökség megkeresésére adott válaszából.

Jelenleg mindössze 3,75 millió dízelautónál történt meg a motorvezérlő szoftver frissítése az év végéig kitűzött 5,3 milliós célhoz képest.

"Az autógyártók szavukat adták, hogy az év végéig 5,3 millió dízelautónál frissítik a motorvezérlő szoftvert – mondta Andreas Scheuer közlekedési miniszter. – Mi már az év elején jeleztük náluk, hogy szorít az idő, és határidőket szabtunk számukra.

Nagyon úgy néz ki azonban, hogy nem fogják tudni betartani az ígéretüket.

Csak javasolni tudom számukra, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt lemaradásuk behozására, különben eljátsszák szavahihetőségüket."

A minisztérium szerint a lemaradás oka, hogy az autógyártók egyes esetekben még nem nyújtották be a gépjármű-felügyeletnek a szoftverfrissítések engedélyezési kérelméhez mellékletként csatolandó technológiai leírást. A minisztérium ezért mielőbbi hiánypótlásra szólította fel az autógyártókat.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

És ezt olvastad már?
Piacra dobta az első környezetbarát sorsjegyeket a Szerencsejáték Zrt.