Több intelligenciával és kisebb ökológiai lábnyommal készülnek ezek a hegyvidéki menedékházak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Lusio bolgár tervezőiroda munkatársai úgy vélték, itt az ideje elfelejteni a régi hegyvidéki menedékházakat, amelyeket ökológiailag és technológiailag is sokkal megfelelőbb, korszerű és fenntartható intelligens épületekkel lehetne pótolni.

Az intelligens hegyi menedékhelyek négy alumínium modulból épülnek fel, amelyeket helikopterekkel lehet majd a célhelyekre szállítani. Érdemes kiemelni, hogy ezek a kis szállók remekül beolvadnak a tájba, Relax üzemmódban alig észlelhetők, és korántsem törik meg a táj harmóniáját. Azonban amint az időjárás rosszabbra fordul,

Az üzemmód bekapcsolásával a sérült személyt videóhíváson keresztül kapcsolják össze szinte azonnal a mentőcsapatokkal, közben pedig a nap- és szélenergiával működő padlófűtés-rendszert is aktiválják. Emellett a belső térben lógó függőágyak is helyet kapnak majd, amelyek ideális helyet biztosítanak a kikapcsolódáshoz vagy a pihenéshez. Az első prototípust a Bolgár Antarktiszi Szövetségnek tervezték, és a téli sportok helyszínére kiválóan alkalmas bolgár hegységben, a Vitosában lett felépítve.

Ez is érdekelhet:

Összebújhatunk majd a csillagok alatt ebben a naprendszert idéző norvég planetáriumban - Roadster

Határ a csillagos ég! Még két évet várni kell, hogy átadják Norvégia és talán az egész Föld talán leglátványosabb planetáriumát, amelyben még aludni is lehet majd. Az Oslótól negyvenöt kilométerre, északra fekvő Harestua sűrű erdejében, egy Lunner nevű település közelében tervezett új planetáriumot és látogatóközpontot az ismert norvég építésziroda, a Snøhetta.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.