Modern hegyi menedékházak több intelligenciával és kisebb ökológiai lábnyommal
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Lusio bolgár tervezőiroda munkatársai úgy vélték, ideje elfelejteni a régi hegyvidéki menedékházakat, amelyeket ökológiailag és technológiailag is sokkal megfelelőbb, korszerű és fenntartható intelligens épületekkel lehetne pótolni.

Az intelligens hegyi menedékhelyek négy alumínium modulból épülnének fel, amelyeket helikopterekkel lehet majd a célhelyekre szállítani. Érdemes kiemelni, hogy ezek a kis szállók remekül beolvadnak a tájba, Relax üzemmódban alig észlelhetők, és korántsem törik meg a táj harmóniáját. Amint azonban rosszabbra fordul az időjárás, a Find me (Találj meg) üzemmód bekapcsol, hogy villogó lámpák és riasztó hangok jelezzenek az arra haladó turistáknak, kalandoroknak.

Van egy harmadik, Rescue Me (Ments meg) üzemmód is, amelyet akkor aktiválnak, amikor valaki sérülést szenvedett. Az üzemmód bekapcsolásával a sérült személyt videóhíváson keresztül kapcsolják össze szinte azonnal a mentőcsapatokkal, közben pedig a nap- és szélenergiával működő padlófűtés-rendszert is aktiválják. Emellett a belső térben lógó függőágyak is helyet kapnak majd, amelyek ideális helyet biztosítanak a kikapcsolódáshoz vagy a pihenéshez.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.