Lépne az EU, hogy ne fulladjunk majd bele a kiszuperált autóakksikba
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2030-ra várhatóan 14-szeresére nő majd az akkumulátorok iránti kereslet.

Az Európai Bizottság csütörtökön az elemekre és akkumulátorokra vonatkozó uniós jogi keret korszerűsítését javasolta, amely magában foglalja az ezek minőségével és forgalmazásával kapcsolatos kötelező érvényű követelések bevezetését.

A testület célja, hogy az uniós piacon forgalomba hozott elemek és akkumulátorok

Az ilyen előírások betartása jelentős mértékben járul hozzá egy versenyképesebb akkumulátoripar kialakulásához Európában, továbbá előmozdítja a klímasemlegesség 2050-ig történő megvalósítását is.

A javaslat értelmében 2024. július 1-jétől csak olyan újratölthető ipari és elektromosautó-akkumulátorok kerülhetnek forgalomba az uniós piacon, amelyek szénlábnyomára vonatkozóan nyilatkozatot állítottak ki. A bizottság célértékek megállapítását is javasolja a termékek újrafeldolgozottanyag-tartalmára, valamint a kimerült elemek újrafeldolgozására vonatkozóan. Kiemelték,

Az akkumulátorok iránti kereslet gyorsan nő – az elektromos meghajtású közlekedés terjedése miatt 2030-ra várhatóan a 14-szeresére fog ugrani –, ez a nyersanyagok iránti kereslet megugrásához vezet, ezért környezeti hatásukat minimálisra kell csökkenteni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.