Messze nem a járművek szennyezik leginkább a levegőt
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jó tudni.

A lakosságnak nagyjából fogalma sincs arról, mi a légszennyezés legfőbb oka. Egy februári reprezentatív felmérés szerint a válaszadók nyolcvan százaléka szerint az ipar vagy a közlekedés – pedig valójában

Ezért az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, Rácz András szerint tudatosítani kell, hogy a helytelen fűtéssel a kisméretűrészecske-kibocsátás révén a levegőszennyezésért a lakosság is felelős, és ne a szabályozott körülmények között működő ipart, közlekedést hibáztassa a légszennyezésért.

A felmérésből kiderült az is, hogy a válaszadók hetede hulladékkal is tüzel, ami amellett, hogy tilos, különösen légszennyező is. Emellett fontos lenne, hogy a tűzifa száraz legyen és kemény, széntüzelésnél ne használjanak lignitet vagy rossz minőségű barnaszenet, továbbá ne tüzeljék el a kerti hulladékot, hanem inkább komposztálják azt – sorolta az államtitkár.

A tájékoztatás és a környezetvédelem is fontos – a képletből csak az maradt ki, hogy akik szemetet vagy rossz minőségű tüzelőt égetnek, ritkán teszik passzióból. A szegénység problémaköre viszont még a tájékoztatásnál is nehezebben oldható meg.

(Forrás: MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.