Újrahasznosított, lebomló, és baromi menő.

Amikor a műanyagszennyezésről esik szó – elég gyakran –, szinte soha nem jut eszünkbe a fogkefe. Nem ez a leggyakrabban kidobott műanyagtárgyunk, ám ha a fogorvosok ajánlása szerint háromhavonta cseréljük, akkor fejenként négyet használunk el egyetlen év alatt – a régit pedig jobb híján kidobjuk.

Erre talált ki alternatív, fenntartható és dizájnos megoldást Joshua Oates és Kiana Guyon. Fogkeféjük nyele újrahasznosított alumínium, amely gyakorlatilag örökéletű (de azért persze újrahasznosítható), a három különböző keménységű sörtékkel kérhető fejek pedig biológiailag teljesen lebomlanak.

Nemcsak a Tooth nevű fogkefe maga, az üzleti modell is különleges: a fogkefe megvásárlása után – amelyhez tok és állvány is kapható – háromhavonta automatikusan házhoz szállítják az új fejet, persze környezetbarát csomagolásban, öt fontért (kb. 1900 forint). Az előfizetés ideje alatt a nyelet térítésmentesen cserélik, ha kell.

Jelenleg a Kickstarteren gyűjtenek pénzt az indulásra, húsz nappal a kampány zárása előtt összegyűlt a kért pénzösszeg másfélszerese. A kiszállítást 2020 áprilisában kezdik.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Pontosan így visszük pusztulásba az egyetlen helyet az univerzumban, ahol élhetünk