Továbbra is vészes közelségben az apokalipszis
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Továbbra is éjfél előtt két perccel áll a végítélet képzeletbeli órája, ugyanis továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy az emberiség egy atomháború vagy a klímaváltozás révén kiirtja önmagát.

Az Atomtudósok Bulletinjének (BAS) éves csütörtöki konferenciáján jelentették be a tavalyival megegyező óraállást Washingtonban. Az óra azt hivatott szimbolizálni, mekkora az emberiség megsemmisülésének kockázata. A végítélethez pedig ilyen közel a múlt évet megelőzően csak 1953-ban állt az emberiség. Rachel Bronson, az Atomtudósok Bulletinjének elnöke szerint az, hogy az óra nem került közelebb az éjfélhez, nem értékelhető a stabilitás jelének, hanem inkább nyomatékos figyelmeztetésnek.

Jerry Brown és Robert Rosner

A BAS kutatói és szakértői évente kétszer gyűlnek egybe, hogy kiértékeljék az év világszintű eseményeit és döntsenek arról, milyen irányba mozduljanak a végítélet órájának mutatói. 2018-ban a nukleáris fegyverek és a globális felmelegedés okozta fenyegetés miatt mozdultak a mutatók közelebb a világ megsemmisüléséhez. A szakértők szerint az emberiségnek

Jerry Brown egykori kaliforniai kormányzó, a BAS ügyvezető elnöke szerint minél tovább maradnak ebben a meggondolatlan valóságban a világ vezetői és lakói, annál valószínűbb, hogy meg fogjuk tapasztalni az elképzelhetetlent.

Ez is érdekelhet:

(forrás: Livescience, BBC, MTI)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.