Úgy leoltotta a világ vezetőit egy 16 éves lány, hogy a fal adja a másikat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Greta Thunberg igencsak nagyot ment az ENSZ klímakonferenciáján.

A 16 éves svéd klímaaktivistát az a megtiszteltetés érte, hogy az ENSZ New York-i központjában szólalhatott fel a világ vezetői előtt.

Thunbergnek viszont esze ágába sem jutott megilletődni, és olyan kemény beszédet mondott, amilyet egy ilyen helyzetben mondani kell. Ehhez bizony tényleg nem sokat lehet hozzátenni:

És így hangzott mindez Thunberg előadásában:

The New York Times on Twitter

Greta Thunberg speaks at the UN climate summit: "You all come to us young people for hope? How dare you!" Read more: https://t.co/JDMyApr433 https://t.co/3GwhwEuUWT

Greta Thunberg az elmúlt egy évben került a figyelem középpontjába azzal, hogy 2018 augusztusa óta minden pénteken a stockholmi parlament lépcsőjén tüntet annak érdekében, hogy a politikusok vegyék komolyabban a klímaváltozás kérdését. Egyéni megmozdulása egy év alatt világszintű mozgalommá nőtte ki magát, a svéd diákok mintájára az iskolások USA-tól Magyarországig a parlament elé vonultak, változást követelve. Legutóbb az ENSZ klímakonferenciájának kezdetére időzítve, augusztus 20-án volt nagyszabású megmozdulás, amelynek során a világ számos országában összesen több mint egymillió embert ment ki az utcára.

Donald Trump amúgy állítólag mindössze tizenöt percet szánt a konferenciára, amire a fent látható lány tizenöt napig utazott Svédországból egy nulla károsanyag-kibocsátású vitorláson, mert nem akarta repüléssel szennyezni a környezetet.

(Nyitókép: Getty)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.