Szinte csak a formája emlékeztet az alapjául szolgáló Toyota Aurisra annak a szörnyetegnek, amit az idei Formula Drift bajnokságra építettek. 1000 lóerős motorja a hátsó kerekeket hajtja.

A Corolla, amikor még hátsókerék-hajtású kupét is hívtak ezen a néven, a tökéletes driftautó volt, és sokan imádják ezért a mai napig. De ma éppen a családias Corolla az, amiről nem gondoltuk volna, hogy driftautót építenek belőle. Az Egyesült Államokban még Corolla néven kapható Auris volt az alapja annak a gépnek, amit az idei Formula Drift bajnokságra készítettek.

Persze ehhez olyan alaposan átépítették, hogy szinte csak a formája maradt eredeti, pontosabban még az sem. A karosszériát szénszálas elemekből alkották újra egy bukókeret köré, egyedi futóművet tettek alá, a motort pedig egy 2,7 literes Toyota-erőforrásra cserélték, amit 1000 lóerősre húztak fel, és egy négyfokozatú szekvenciális váltón keresztül a hátsó kerekeket hajtja.

Fredric Aasbo, a 2015-ös Formula Drift bajnok ül majd a volánja mögé, aki több mint egy évtizedes pályafutása alatt már több mint százszor állhatott a dobogóra ebben a látványos sportágban, tavaly a bajnokság második helyét szerezte meg. A Formula Drift szezonnyitójára március 31-én és április 1-jén kerül sor a kaliforniai Long Beachen.

És íme egy zseniális videó, ami az eredeti Corolla AE86-ot népszerűvé tevő Initial D stílusában készült:

Ez pedig az eredeti Initial D:

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?

A Volvo végleg felhagyott a dízelmotoros autók gyártásával

Ilyen lesz a Kawasaki első hidrogénhajtású motorkerékpárja

További cikkeink a témában
Mi kell ahhoz, hogy a kutyád ne csak boldog legyen, de a legjobb barátoddá is váljon?
Hirdetés