Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az elektromos autókra járó állami támogatásnak minden országban megvannak a saját szabályai. Kanadában a Model 3 éppen kiesett abból a körből, amire járna a visszatérítés, ezért a Tesla készített egy alapmodellt, amit senki nem fog megrendelni, de mindenki jól jár vele.

Nem gondoltuk volna, hogy a Tesla egyszer még lefelé fogja butítani egy autója hatótávját, de van az a szabályozás, ami miatt megéri. Kanadában a Model 3 Standard Range változata mostantól hivatalosan 150 kilométeres hatótávra képes, hogy az ára megfeleljen az elektromos autókra adott állami támogatás szabályainak.

A kanadai szabályozás szerint csak azokra az elektromos autókra jár 5000 kanadai dolláros (mintegy egymillió forintos) visszatérítés, aminek az alapára nem több 45 ezer, az extrákkal felszerelt ára pedig 55 ezer kanadai dollárnál. A Model 3 alapváltozata egészen mostanáig 47 ezer kanadai dollárba került, ezt a problémát oldotta meg egy furfangos csavarral a Tesla.

Az extrákkal is felszerelt Standard Range Plus kivitelt azonban már annál inkább, ennek a hatótávja ugyanis 400 kilométer, az alapára 53 700 kanadai dollár, az ötezer dolláros kedvezménnyel együtt pedig 48 700 dollárra csökken. Ügyes.

A Tesla közben növelte is a Model S hatótávját:

Mindeközben Budapesten:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.