A Peugeot 205-ről méltán a GTi juthat eszedbe, pedig a legendás francia kisautónak volt egy szerényebb teljesítményű változata is, ami legalább annyira megérdemli a figyelmet.

A Peugeot ikonikus kisautójából, a 205-ből készült néhány igazán izgalmas változat, mint a sikeres 205 GTi, vagy a rali-világbajnokságon győzelmeket arató 205 T16. A nyolcvanas évek végén bemutattak egy újabb sportos változatot, aminek 205 Rallye lett a neve, és a GTi szerényebb teljesítményű, de olcsóbban megvehető és fenntartható változatának számított.

A 205 Rallye a nevéhez méltón eredetileg a versenypályákra született, hogy N- és A-csoportos versenyautó alapját adja, és a szabályzat értelmében legalább 5000 példányt kellett gyártani belőle. Az olcsó sportmodell azonban akkora sikert aratott, hogy végül

több mint 30 ezer darab készült belőle, de ebből már csak néhány maradt fenn olyan állapotban, mint a képeken látható autó.
A színe nem meglepetés, minden 205 Rallye fényezése fehér, amihez a 13 colos lemezkerekeket is fehérre festették.

A karosszériának mégis színt ad a Peugeot-Talbot sportrészlegének trikolórja, és az utastérben a piros szőnyegek is feldobják a hangulatot. Ha jobban megnézed a képeket, akkor észreveheted, hogy a sárvédőket is kiszélesítették az alapváltozathoz képest.

A Rallye kivitel motorját a 205-ben dolgozó 1,1 literes négyhengeres adta, de 1294 köbcentisre fúrták fel, a két Weber karburátorral a teljesítménye elérte a 103 lóerőt. A Peugeot kisautója ezzel olyan erős lett, mint a legelső 205 GTi volt, a futómű, valamint az első és hátsó fékek is abból a modellből származnak.

Mivel csak 800 kilogrammot nyom, ezért meglepően fürge tud lenni a kis 205 Rallye.

A képeken látható autót 1991-ben gyártották, és kitűnő állapotban van, az órája szerint csak 63 ezer kilométert futott. Az autót eredetileg Spanyolországban helyezték forgalomba, majd az Egyesült Királyságba került, nemrég pedig az Egyesült Államokba szállították, ahol a Bring a trailer oldalán kínálják eladásra. Nem olcsón: a licit éppen 11 ezer dolláron tart.

Ez is érdekelhet:

Mit nem adnánk egy ilyen tökéletes 205 GTI-ért

Sokat is kérnek a kis Peugeot-ért.

Inkognitóban akart maradni, ezért páncéloztatta magának ezt a 205 GTI-t a milliárdos

Ha van olyan autó, amire nem számítanál, hogy páncélozott, akkor az ez a Peugeot.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Ilyen MINI még nem volt, itt az elektromos Aceman

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés